Udruženje pacijenata s alergijama, astmom i atopijskim dermatitisom, registrovano na nivou BiH, zajedno sa specijaliziranim zdravstvenim medijem klinika.ba organizuje drugi po redu AAA Kongres.

“Uspjeli smo uvrstiti BiH među zemlje koje posvećuju kontinuiranu pažnju unapređenju znanja zdravstvenih radnika i pacijenata na polju atopijskih bolesti. Naime, ovogodišnji drugi po redu AAA Kongres smo doveli na zavidan nivo, a zahvaljujući stručnom odboru i timu internacionalnih predavača i vodećih svjetskih stručnjaka iz zemlje i regiona”, navodi se u saopštenju udruženja.

Neki od predavača na Kongresu su prof. dr. Paul Turner sa Imperial Univerziteta u Londonu, Prof. dr. Adnan Čustović sa St Mary’s Campus Medical School iz Velike Britanija, a koji je istovremeno predsjednik Stručnog odbora AAA Kongresa.

Također, pojavit će se i prof. dr. Ratko Đukanović sa Univerziteta u Southamptonu, Prof. dr. Peter Karošec sa Univerzitetska klinike Golnik iz Slovenije, Prim, dr. Darko Richter iz Hrvatske, Prof. dr. Željko Mijušković sa VMA iz Srbija te još mnogo eminentnih stručnjaka posvećenih istraživanju i liječenju atopijskih bolesti.

Drugi AAA Kongres će se održati online od 28. do 30 maja, a okupit će preko 400 ljekara iz zemlje i regiona te 200 pacijenata u trećem danu Kongresa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *