14. septembar je Međunarodni dan atopijskog dermatitisa.
Kao i prethodnih godina, AAA udruženje se pridružuje globalnoj inicijativi podrške i podizanja svijesti o atopijskom dermatitisu. Uz podršku International Alliance of Dermatology Patient Organizations – IADPO – Global Skin i EFA – European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations, ovogodišnji Međunarodni dan atopijskog dermatitisa ćemo obilježiti u Sportskom centru Safet Zajko, u subotu, 17. septembra, od 11 do 14 sati.
Atopijski dermatitis je jedna od najčešćih kožnih bolesti u svijetu kojoj se ne posvećuje dovoljno pažnje te često izostaje blagovremena dijagnoza i tretman. Ovogodišnja kampanja se vodi pod nazivom #IspodKožeSAtopijskim Dermatitisom, a s namjerom fokusiranja na pet osnovnih problema s kojim se bore pacijenti:
  • problem fizičkog bola i svraba,
  • problem za porodice i njegovatelje,
  • problem finansijskog opterećenja,
  • problem mentalnog zdravlja i
  • problem svakodnevnog funkcionisanja
Pozivamo sve naše članove i članice, predstavnike medija, zdravstvene radnike i donosioce odluka, da nam se pridruže 17. septembra i da pošaljemo snažnu poruku i skrenemo pažnju na kvalitet života pacijenata s atopijskim dermatitisom.
Pripremili smo besplatne dermatološke preglede, radionicu zdravog kuhanja, slikarsku koloniju i mnogo vrijednih poklona naših sponzora, neophodnih za svakodnevni život s atopijskim dermatitisom.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *